Hopp til hovedinnhold

Vandring med Olavsflammen 2024

Stiklestad - Nidarosdomen
29. juli – 3. august 2024

Opplev 1000 år med olavsarv!
Bli med på ei pilegrimsvandring med mening, i vakkert natur- og kulturlandskap.
I år, som tidligere år, vandrer vi Olavsflammen fra Stiklestad 29. juli, som er Olavs dødsdag, til Nidaros 3. august, som er Olavs helgenkåringsdag. Her tenner Olavsflammen lysene på høyalteret i Nidarosdomen under pilegrimsmessa.

Vandringa starter og ender på historiske og symbolsterke steder, Stiklestad og Nidarosdomen. Underveis vandrer vi langs den vakre St. Olavsleden. Dette er ei vandring utenom det vanlige, hvor vi skal leve og oppleve sammen. Vi skal blant annet se Spelet om Heilag Olav på Olsokdagen 29. juli, ta del i Frostatingsjubileet, delta på tenning av olsokbålet på Stiklestad, besøke freds- og menneskerettighetsenteret Falstadsenteret, besøke Tautra Mariakloster, oppleve konserter, foredrag, samtaler og mye, mye mer.

Olavsflammen har brent dag og natt på Stiklestad i snart fire år. Olsokdagen, 29. juli, 2020 ble den tent som et symbol på vår tusenårige olavshistorie, samtidig som den symboliserer et engasjement for samtida og et håp for framtida. Flammen skal brenne helt fram til tusenårsjubileet i 2030.

Antall deltakere: 10

Pris for vandringspakken: 8250 ,-

Inkludert i vandringspakken er alle overnattinger, mat, bagasjetransport, historisk formidling, konsert(er) og billett til Spelet om Heilag Olav.

Detaljert program kommer.


Turleder: Christian Semb, formidlings- og kommunikasjonsrådgiver Nasjonaljubileet 2030 (Stiklestad Nasjonale Kultursenter, en del av Museene Arven).

Christian er utdannet grunnskolelærer og samfunnsfagdidaktiker. Han har jobbet som ungdomsskolelærer, pedagog og prosjektleder på Falstadsenteret og er i dag en del av sekretariatet for Nasjonaljubileet 2030.

Christian har lang erfaring som gruppeleder og turleder. Han gleder seg til Vandring med Olavsflammen 2024!

Olavsflammen har blitt et viktig symbol for Nasjonaljubileet 2030, og betyr mye for mange. At Olavsflammen bæres i en pilegrimsvandring fra Stiklestad til Nidarosdomen hver sommer er en mektig symbolhandling som blir en del av en tusenårig historisk arv. Jeg gleder meg til sommerens vandring og til å bli kjent med hver enkelt vandrer. Jeg ønsker dere velkommen til Vandring med Olavsflammen 2024

Christian Semb
Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 2