Hopp til hovedinnhold

Jubileumsstafett

Mange steder og aktører i Norge er med å forteller sine historier i en jubileumsstafett som startet allerede i 2021. Det er etablert et nasjonalt nettverkssamarbeid av stedene som ønsker å være med på feiringen. Sammen er vi Nasjonaljubileet 2030 – NORGE I TUSEN ÅR?

Tusen år med historie gir tusen historier å fortelle

Vår felles ambisjon er å skape en jubileumsfeiring som er inkluderende og samtidsrelevant. Vi ønsker å bruke anledningen til å arbeide for et nasjonalt kunnskapsløft knyttet til spørsmålet om hva Norge har vært, hva Norge er, og hva Norge skal/bør være.

Siden fortellingen om Norge er en vev med mange tråder, er også nasjonaljubileet det samme. De mange fortellingene viser at Norge alltid har vært mangfoldig, i utvikling og i tett kontakt med resten av verden. Hvert år fram mot 2030 har fått et tema som skal bidra til å løfte den historiske hendelsen og olavsarven inn i samtiden.

Oversikten under viser hvilke aktører vi så langt er en del av jubileumsstafetten. Lista vil være i utvikling fram mot 2030

Vi er utrolig glade for at så mange vil være med å feire jubileum, og flere er velkommen til å delta. Vil du bli en del av jubileumsstafetten i Nasjonaljubileet 2030 - NORGE I TUSEN ÅR?, ta kontakt med jubileumssekretariatet.

Jubileumsstafett

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 2