Hopp til hovedinnhold

Adogit - Saga of a High North Empire

Fere sterke nordnorske aktører har samlet seg for å lage et ambisiøst TV-drama, Adogit, som omhandler sagaen om Tore Hund og det eldste familiedynastiet på øyen Bjørkøy i Hålogaland i Nord-Norge.

De eldste kildene vi har sier at dette landområdet ble kalt Adogit. TV-serien omhandler disse gamle sagaene. Hvem var disse mektige menneskene langt opp i nord? Hvor kom rikdommen deres fra? Vi vet at livet i disse vakre omgivelsene ikke alltid var fredfullt. Hvordan levde de i fredstider, og i tider preget av krig?

Aktørene bak TV-serien deler fascinasjonen for denne spennende epoken i vår historie, en epoke som ennå ikke har blitt fortalt og gjort tilgjengelig for et norsk og internasjonalt publikum gjennom et moderne TV-drama.

Dramaet skal skrives av to anerkjente forfattere som begge har enestående kunnskaper om materien, tiden og politikken, samt at de behersker en dramaturgi som bare gode forfattere kan. Forfatter Bergsveinn Birgisson, historiker og æresdoktor ved universitetet i Bergen, har høstet internasjonal annerkjennelse for sine bøker. Forfatter Otto Geir Borg er aktuell som manusforfatter for den nye Netflix- serien Queen som har fått mye omtale og skryt. Sammen er de også aktuelle med den islandske spillefilmen Svar på brev fra Helga der de står bak manus.

TV-serien om Tore Hund skal vekke oppmerksomhet, ryste i folk og skape debatt. Sagaen vil gi verden et storslagent drama om vår fantastiske men underkommuniserte nordnorske vikinghistorie. Dette er fortellingen om en av de mest betydningsfulle høvdingene i vikingetiden, opprøreren Tore Hund, og serien vil vise et oppdatert syn på ham og hans familie. Den vil sette nytt lys på de dramatiske årene i Norge før 1030 og forspillet rundt det historiske og myteomspunnede slaget han var med å ledet og som endret Norge, - og verden: Slaget på Stiklestad.

Perspektivet i TV-serien vil være veldig tidsaktuelt. Bergsveinn og Borg vil blant annet fokusere på at Tore Hund var halvt same, moren var same og hans kone Ranveig likeså.

Visjonen er et storslagent drama med internasjonal appell.

Les mer om Adogit - Saga of a High Northern Empire på prosjektets hjemmeside.

  • 1/1
Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 2